Prijs: € 23,50 p.p.

De visserij en Harderwijk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na het boeken van dit arrangement gaat u daar alles over horen.

De stadswandeling begint in de ochtend op de historische markt achter de Vischpoort, bij Bistro Vischmarkt 49. Dat is het adres, maar ook de naam van het restaurant, waar u gastvrij wordt ontvangen met een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Vervolgens gaat u aan de wandel met een Meesterverteller van Rondeel. Deze ervaren stadsgids laat u de mooie plekjes van Harderwijk zien. Ook vertelt de gids u graag over het visserijverleden van deze eeuwenoude stad aan de voormalige Zuiderzee.

Na 1,5 uur wordt u weer teruggebracht bij Bistro Vischmarkt 49, alwaar een lunch voor u klaar staat. De lunch bestaat uit 3 kleine broodjes met beleg en een pannetje soep. Voor het beleg heeft u de keuze uit vlees, vis – daarbij ontbreekt het ‘broodje paling’ natuurlijk niet – of vegetarisch. Als u aangeeft dat u niet van paling houdt, wordt dat uiteraard aangepast. Voor het drankje bij de lunch heeft u de keus uit fris, bier of wijn.

Komt het u beter uit om van dit arrangement gebruik te maken in de middag? Dat kan ook: dan begint u met de lunch. Hierna gaat u met de gids op pad en komt u weer terug bij Bistro Vischmarkt 49 voor koffie of thee.

Bistro Vischmarkt 49
Vischpoort